Mreža Ensvet


Mreža Ensvet

Dobrodošli v mreži svetovalnic ENSVET, katere poslanstvo je brezplačno, individualno in neodvisno energetsko svetovanje neposredno občanom, podjetjem in javnemu sektorju.

V mreži svetovalnic delujejo strokovno usposobljeni energetski svetovalci z licenco neodvisnega strokovnjaka za izdelavo energetskih izkaznic.
Poleg svetovanj naši energetski svetovalciizvajajo izobraževalne in promocijske aktivnosti za interesne skupine (tematska predavanja, strokovni članki, radijske in tv oddaje).
Z brezplačnimi energetskimi svetovanji si prizadevamo širiti energetsko ozaveščenost občanov in jim pomagati do večjih prihrankov energije. Z obiskom naših svetovalnic si lahko prihranite čas in denar pri načrtovanju vaše naložbe v energetsko učinkovitost stavbe.

Na svetovanje se lahko naročite na brezplačni telefonski številki 080 1669 vsak delovnik med 10. in 14. uro ali tako, da kliknete na spodnja zavihka.

Pravila delovanja mreže ENSVET

Področja svetovanja

Trenutno v mreži deluje 49 usposobljenih neodvisnih energetskih svetovalcev in svetovalk. Z brezplačnimi nasveti pomagajo pri izboru ter načrtovanju investicijskih ukrepov v učinkovito rabo energije in rabo obnovljivih virov v stanovanjskih stavbah.


Lokacije svetovanja

Dejavnost brezplačnega neodvisnega energetskega svetovanja se trenutno izvaja v 59 krajih po Sloveniji v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi. Občani se lahko naročite na brezplačno energetsko svetovanje v izbrani lokalni pisarni v okviru mreže ENSVET.

Svetujemo, da se odločite za svetovalno pisarno blizu vas.

Svetujemo vam, da se na posvet pripravite, tako da priložite:

  • energetsko situacijo (način ogrevanja, starost stavbe, število stanovalcev, tip goriva, ipd.)
  • preverite okvirne prihranke pri energiji na spletnem energetskem svetovalcu Porabimanj
  • problem ali dilemo za vašo obstoječo stanovanjsko stavbo ali za planirano novogradnjo;
  • vse te podatke, prinesite s seboj na posvet

Z nami v boljši svet!

Prijavite se
na e-novice

Ne zamudite novih razpisov in uporabnih informacij za vaše naložbe.

Zanima me vsebina za:

Uporaba in varovanje podatkov

Dejstva
o Eko skladu

30%

vrednosti naložbe v
povprečju krije spodbuda

90%

prijavljenih projektov dobi
finančno spodbudo

vse leto

so na voljo subvencije
in krediti